fruit, dessert, food-3222313.jpg

Hoe maak je een smoothie

Hoe maak je een smoothie

Kies je fruit.

We kozen voor aardbeien, bramen, frambozen en bananen als basis, maar elke combinatie van fruit is geweldig. Maak een tropische smoothie van ananas, mango en banaan of voeg bosbes en perzik toe voor een zomerse twist. Streef naar ongeveer 3 kopjes fruit.

Vers of bevroren fruit?

Voor smoothies is bevroren fruit het beste. Het blendt dikker dan vers fruit en geeft je een echt koude smoothie om van te genieten na het blenden. Als je geen bevroren fruit hebt, vries je vers fruit dan 30 minuten in voordat je het mixt of voeg ongeveer 1 kopje ijs toe en mix tot een glad mengsel!

Voeg een verdikkingsmiddel toe.

We gebruiken ongezoete Griekse yoghurt in onze smoothie, maar pindakaas, amandelboter of vanilleyoghurt zijn allemaal goede opties. Traditioneel is ongeveer een halve kop ideaal. Als je de voorkeur geeft aan dunnere smoothies, kun je de hoeveelheid verdikkingsmiddel verminderen of alles samen overslaan.

Kies een vloeistof.

Amandelmelk is geweldig voor de toegevoegde nootachtige smaak, maar kokosmelk past goed bij een tropische smoothie en geeft een rijkere, romigere smaak. Volle melk of vruchtensap werken ook goed. 1 1/4 kopje vloeistof is de perfecte consistentie voor onze voorkeur. Als je het verdikkingsmiddel hebt overgeslagen, gebruik dan ook minder vloeistof.

Gooi er wat invoegtoepassingen in.

Voeg wat spinazie of boerenkool toe voor extra voeding of lijnzaad voor omega-3 vetzuren. Smaken zoals verse munt, vanille-extract, kaneel of honing tillen elke smoothie naar een hoger niveau.