pasta, fettuccine, fresh pasta-1181189.jpg

Hoe maak je pasta?

Hoe maak je pasta?

  1. Doe de bloem op een bord of in een kom. Maak een kuiltje in het midden en breek hierin de eieren. Klop de eieren met een vork tot een glad beslag.
  2. Meng met de toppen van je vingers de eieren met de bloem, voeg beetje bij beetje toe, tot alles gemengd is.
  3. Kneed de stukjes deeg samen – met een beetje werk en wat liefde en aandacht zullen ze allemaal samenkomen om je een grote, gladde deegklomp te geven!
  4. Als je je deeg hebt gemaakt, moet je het kneden en met je handen bewerken om de gluten in de bloem te ontwikkelen, anders wordt je pasta slap en zacht als je het kookt, in plaats van veerkrachtig. Er is geen geheim om te kneden. Je hoeft het deeg alleen maar een beetje met je handen te beuken, het op de tafel te pletten, het opnieuw vorm te geven, eraan te trekken, het uit te rekken, het opnieuw te pletten. Het is best hard werken, en na een paar minuten is het gemakkelijk te begrijpen waarom de gemiddelde Italiaanse grootmoeder armen heeft zoals Frank Bruno! Je weet wanneer je moet stoppen – het is wanneer je pasta zacht en zijdeachtig begint aan te voelen in plaats van ruw en bloemig.
  5. Wikkel het deeg in huishoudfolie en leg het minstens 30 minuten in de koelkast om te rusten – zorg ervoor dat de huishoudfolie het goed bedekt, anders droogt het uit en worden de randen knapperig (hierdoor krijg je knapperige klonten door je pasta als je het rolt het eruit, en niemand houdt van knapperige klonten!).
  6. Zo rol je je pasta: ten eerste, als je geen pastamachine hebt, is het niet het einde van de wereld! Alle mama’s die ik ontmoette toen ik door Italië reisde, rolden pasta met hun vertrouwde deegrollers en ze zouden niet eens overwegen om een ​​pastamachine in huis te hebben! Als het op rollen aankomt, is het grootste probleem dat je de pasta dun genoeg moet krijgen om mee te werken. Het is best moeilijk om een ​​grote klomp deeg in één stuk uitgerold te krijgen, en je hebt een hele lange deegroller nodig om het werk goed te doen. De manier om dit te omzeilen is om veel kleine stukjes pasta te rollen in plaats van een paar grote. Je rolt je pasta in een meer ronde vorm dan de lange rechthoekige vormen die je uit een machine krijgt, maar gebruik je hoofd en het komt goed!
  7. Als je een machine gebruikt om je pasta te rollen, zorg er dan voor dat deze stevig op een schoon werkoppervlak is geklemd voordat je begint (gebruik het langst beschikbare werkoppervlak dat je hebt). Als je oppervlak bezaaid is met stukjes papier, de waterkoker, de broodtrommel, het huiswerk van de kinderen en dat soort dingen, schuif dit dan voorlopig allemaal uit de weg. Het duurt geen minuut, en als je begint met een vrije ruimte om in te werken, wordt het veel gemakkelijker, dat beloof ik.
  8. Bestuif je werkblad met wat bloem, neem een ​​klomp pastadeeg ter grootte van een grote sinaasappel en druk deze plat met je vingertoppen. Zet de pastamachine op de breedste stand – en rol de klomp pastadeeg erdoorheen. Bestuif de pasta licht met bloem als deze nog blijft plakken.
  9. Klik de machine een stand naar beneden en rol het pastadeeg er weer doorheen. Vouw de pasta dubbel, klik de pastamachine weer op de breedste stand en rol het deeg er weer doorheen. Herhaal dit proces vijf of zes keer. Het lijkt misschien alsof je nergens komt, maar in feite werk je aan het deeg, en als je het eenmaal hebt opgevouwen en een paar keer door de rollen hebt gevoerd, voel je het verschil. Het zal zijdezacht zijn en dit betekent dat je goddeloze pasta maakt!
  10. Nu is het tijd om het deeg goed uit te rollen en door alle instellingen op de machine te werken, van het breedste tot het smalste. Bestrooi beide kanten van de pasta lichtjes met een beetje bloem elke keer dat je hem erdoorheen haalt.
  11. Als je de smalste stand hebt bereikt, om jezelf een netjes vel pasta te geven, vouw je de pasta in de lengte doormidden, dan nog een keer doormidden en dan nog een keer doormidden tot je een vierkant stuk deeg hebt. . Draai hem 90 graden en voer hem op de breedste stand door de machine. Als je het voor de laatste keer door de instellingen rolt, zou je een prachtig rechthoekig, zijdeachtig deegstuk moeten krijgen met rechte zijkanten – net als een echte pro! Als je deeg een beetje gebarsten is aan de randen, vouw het dan een keer dubbel, klik de machine twee standen terug en voer het opnieuw door. Dat zou de boel moeten regelen.
  12. Of u nu met de hand of met de machine rolt, u moet weten wanneer u moet stoppen. Als je pasta zoals tagliatelle, lasagne of stracchi maakt, moet je de pasta uitrollen tot een dikte van een bierviltje en een speelkaart; Of als je een gevulde pasta zoals ravioli of tortellini maakt, moet je hem iets dunner naar beneden rollen of tot het punt waar je duidelijk je hand of lijnen krantenpapier er doorheen kunt zien.
  13. Als je je pasta eenmaal hebt gerold zoals jij dat wilt, moet je hem meteen vormgeven of snijden. Pasta is veel sneller droog dan je denkt, dus welk recept je ook doet, laat het niet langer dan een minuut of twee staan ​​voordat je het gaat snijden of vormen. Je kunt het over een vochtige schone theedoek leggen, zodat het niet uitdroogt.